Themadagen 2017


Themadagen zijn rijdagen met extra activiteiten rond een bepaald thema. Op deze pagina leest u meer over de themadagen die wij voor u in petto hebben.Na een jaartje afwezigheid (wegens spoorwerkzaamheden) is de populaire en gezellige Kerstexpress weer terug!

Romantisch boemelen in de kerstvakantie, met een beetje geluk wellicht door een fraai wit landschap! De trein wordt natuurlijk verwarmd. De stoker op de locomotief moet daar extra hard voor werken!

Wanneer: 27 en 28 december 2017

Waar: Aanvang en einde op het stoomtreinterrein in Goes, zie pagina `Contact`

Programma:

U kunt op beide dagen kiezen tussen een `vroege` rit of een `late` rit. Let op de tijden in onderstaand programma.

Vanaf 13.00 (vroege rit)
of vanaf 15.00 uur (late rit):

Het stoomtreinterrein in Goes gaat open. In restaurant De Goederenloods kun je terecht voor heerlijke warme chocolademelk (of iets anders natuurlijk) met een stuk lekkere kerststol. Misschien zie je de stoomlocomotief wel langsrijden! Op het terrein zorgen we voor gezelligheid met onze figuranten in `Dickens-stijl`.

14.00 uur (vroege rit) of 16.00 uur (late rit):
De gezellig versierde trein vertrekt vanaf het stoomtreinstation in Goes en rijdt naar station `s-Gravenpolder-`s-Heer Abtskerke.

14.15 uur (vroege rit) of 16.15 uur (late rit):
De trein komt aan op station`s-Gravenpolder-`s-Heer Abtskerke. Hier is een gezellig pleintje waar u iets te drinken met iets lekkers aangeboden krijgt. In groepjes bezoeken we de werkplaats van de Kerstman, waar de Kerstman druk bezig is met inpakken. De kerst is immers net voorbij, en hij maakt zich gereed voor de reis naar de noordpool.

15.15 uur (vroege rit) of 17.15 uur (late rit):
De stoomtrein vertrekt weer terug naar Goes.

15.30 uur (vroege rit) of 17.30 uur (late rit):
De stoomtrein arriveert in Goes. Hier kun je nog kijken hoe de stoomlocomotief terugrijdt naar de locomotievenloods. Na de vroege rit gaat de locomotief vers water innemen. Na de late rit hebben de mannen en vrouwen op de locomotief nog een heleboel werk te doen: steenkolen laden, de as opruimen, de locomotief poetsen en het `spuien`: Dan wordt een gedeelte van de stoom afgeblazen, met een heleboel herrie en grote stoomwolken!

18.00 uur:
Het terrein sluit.

Arrangement

De Kerstexpress is alleen toegankelijk met het Kerstarrangement. Alle andere kaartsoorten en alle soorten kortingsregelingen zijn deze dagen niet geldig.

In het arrangement is inbegrepen:

- Warme chocolademelk (of iets anders) met kerststol in De Goederenloods
- Drinken + een lekkernij op station `s-Gravenpolder-`s-Heer Abtskerke
- Een lekkere verrassing om mee te nemen
- Natuurlijk de treinrit zelf, retour Goes - `s-Gravenpolder-`sHeer Abtskerke!

Tarieven:

Tijdens het Kerstarrangement wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende klassen.

Volwassene (13 jaar en ouder): € 18,-
Kind (4 t/m 12 jaar): € 12,-
Peuter (1 t/m 3 jaar) € 8,-

Kinderen jonger dan 1 jaar reizen gratis mee, maar hebben geen eigen zitplaats.

Verkoop van de kaartjes:

De voorverkoop van kaartjes loopt via onze webshop.

Loketverkoop op de ritdatum zelf vindt plaats aan het loket in De Goederenloods, vanaf 13.00 uur, voor zover er dan nog kaartjes beschikbaar zijn.

Reserveren:

Reserveren geschiedt automatisch indien u kaartjes koopt via de webshop. Andere manieren van reserveren voor dit arrangement zijn niet mogelijk.