Historische dieseltreinen spelen de hoofdrol tijdens het dieselweekeinde! De opvolgers van de stoomlocomotief, inmiddels zelf ook al prachtig klassiek en nostalgisch, nemen u mee op reis. Brullende motoren, banken in rood kunstleer en chromen bagagerekken prikkelen de zintuigen én de herinneringen.

Te gast tijdens dit evenement: De Blauwe Engel en de Rode Duivel, ook bekend als de dieselstellen NS 41 en NS 114 van het Spoorwegmuseum! Mist u de traditionele Heimwee-expres van het Spoorwegmuseum ook zo? Nu heeft u alsnog de gelegenheid om een reis te maken in deze kleurrijke spoorwegklassiekers. ’s Middags nemen deze stellen bovendien deel aan een parade en line-up van historisch dieselmaterieel.

Het dieselgeweld wordt natuurlijk aangevuld met eigen SGB-materieel: De diesellocs NS 521 en NS 264, de beroemde ‘sik’, zullen met respectievelijk reizigers- en goederentreinen rijden. De fantastische, door eigen vrijwilligers gebouwde motorwagen-replica ‘omC 909’ zal op het museumterrein in Goes korte ritjes maken.

Kortom, een feest voor de liefhebber, een unieke dag uit voor het gezin en een droom voor de nostalgicus. Kom ook genieten!Wat kunt u allemaal zien en beleven?

U kunt een prachtige rit maken per nostalgische dieseltrein van Goes naar Kwadendamme, Hoedekenskerke of Baarland. Maar het dieselweekeinde biedt meer:

- Eerste kennismaking met de replica van dieselmotorwagen omC 909!
- Parade en line-up van historische NS-dieseltreinstellen
- Diverse ouderwetse wegvoertuigen, waaronder klassieke Mack-vrachtwagen
- Stoomhijskraan 39 van "De Schelde" in actie
- Bezoek aan de werkplaats
- Fraaie modelspoorbaan: Station ’s-Gravenpolder-’s-Heer Abtskerke in model
Handig om te weten:

- 30 september en 1 oktober, 10.00-18.00 uur
- Adres: Albert Plesmanweg 23, Goes
- Dagkaart (terrein + treinreis): Volw. (13+) €12,-, kind (4-12) €6,00
- Het museumterrein is alleen toegankelijk met de dagkaart
- Normale tarieven en normale kortingsregelingen niet geldig
- Programmawijzigingen voorbehouden

Let op PIN: U kunt aan onze hoofdingang (Albert Plesmanweg 23) betalen met PIN of met contant geld. Aan de achteringang (Van Doornestraat) en bij de conducteurs kunt u niet met PIN betalen, natuurlijk wel met contant geld.


De dienstregeling van de treinen vindt u hier:

Zaterdag 30 september
Zondag 1 oktober

De dienstregeling van het evenement als download:

Alle reizigerstreinen in één overzicht: Download Reizigersdienstregeling

Speciaal voor treinspotters: Download Treinspottersdienstregeling

Kom ook en mis dit fantastische evenement niet!