Donateurs & Vrienden

Donateurs & Vrienden

Een museumspoorwegbedrijf zoals Stoomtrein Goes-Borsele kan alleen in stand worden gehouden door de belangeloze inzet van tal van vrijwilligers én natuurlijk door voldoende inkomsten om alle kosten te kunnen dekken. Gelukkig dekken wij veel van onze kosten door de inkomsten uit kaartverkoop, treinverhuur en de exploitatie van restaurant ‘de Buffer’ in Hoedekenskerke.

Bijdragen van overheden, fondsen en bedrijven helpen ons ook verder: veel van deze bijdragen zijn specifiek bedoeld voor projecten die ons museum verder helpen uitbouwen en verbeteren.

Iedereen die ons museum een warm hart toedraagt, kan met een financiële bijdrage ook een steentje bijdragen. Je kunt ons bijvoorbeeld structureel steunen door vriend of donateur te worden, maar je kunt ook een eenmalige gift schenken.

De SGB is door de Belastingdienst aangewezen als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Giften aan ANBI`s zijn aftrekbaar van de belasting. Kijk op de pagina ANBI voor onze ANBI-gegevens.

Wil je ons steunen met een eenmalige gift? Dat kan heel makkelijk via het platform van Whydonate. Je kunt dan zelf een gift naar keuze selecteren en betalen via je eigen veilige bankomgeving.

Maak je liever rechtstreeks een gift over? Ook dat is mogelijk. Giften kunnen worden overgemaakt naar NL80 ABNA 0460 0250 15 t.n.v. Stichting Stoomtrein Goes-Borsele, onder vermelding van ‘gift’.

Hartelijk dank voor je steun!

Zoals zoveel andere musea en instellingen missen wij door het coronavirus een groot deel van onze inkomsten, zowel uit de treinritten als uit de horeca. Het hele voorseizoen waren wij noodgedwongen dicht. Het hoogseizoen verliep relatief goed, maar op volle capaciteit werken was niet mogelijk. De gemiste inkomsten zijn hard nodig om aan al onze verplichtingen te kunnen voldoen.

Onze ruim 200 vrijwilligers maken zich zorgen over het voortbestaan van ons museum. Daarom zijn wij gestart met de steunactie ‘Vrienden van de stoomtrein’.  Je kunt ons met een gering jaarlijks bedrag structureel een steuntje in de rug geven als ‘Vriend’.

Wat houdt het in?

  • Als ‘Vriend’ steun je ons met een bedrag van € 10,00 per jaar (meer mag natuurlijk ook)
  • Jaarlijks ontvangen de ‘Vrienden van de stoomtrein’ een digitale nieuwsbrief met wetenswaardigheden en ontwikkelingen bij de Stoomtrein Goes-Borsele
  • ‘Vrienden van de Stoomtrein’ worden via de mail geïnformeerd over evenementen, uitjes en nieuwe attracties, mits hier toestemming voor is gegeven bij de aanmelding.

Aanmelden als ‘Vriend van de stoomtrein’

Je meld je aan als ‘Vriend van de Stoomtrein’ via het platform van Whydonate. Kies daar als type gift voor ‘jaarlijks’ en volg de verdere stappen. Als je je mailadres invult, kunnen wij jaarlijks de beloofde informatie toezenden. Je kunt ook kiezen voor ‘anoniem doneren’, maar dan kunnen wij uiteraard niets toesturen.

Hartelijk dank voor je aanmelding als ‘Vriend van de Stoomtrein’!

Vrijwilligers van de Stoomtrein Goes-Borsele onderhouden en restaureren historisch spoorwegmaterieel. Momenteel wordt er zelfs gebouwd aan twee replica`s van de NS-motorwagens die oorspronkelijk (1927) op de SGB-spoorlijn reden.

Ondanks het vele vrijwilligerswerk is restauratie en replicabouw een kostbare zaak. Je kunt dit werk structureel steunen door donateur te worden. Je jaarlijkse donatie komt dan ten goede aan het materieelfonds.

Er is keuze uit verschillende donateurschappen:

Basisdonateur                 

Bijdrage vanaf € 20,-/jaar. Je ontvangt de jaarfolder + 2x per jaar ons full colour magazine “De Stoomtrein”

Standaarddonateur

Bijdrage vanaf € 40,-/jaar. Je ontvangt het bovenstaande, + een tweepersoons vrijkaart 1e/2e klasse voor het lopende jaar. (Deze vrijkaart kan in de coronaperiode door ons vervangen worden door een vrijkaart voor een ander jaar).

Topdonateur

Bijdrage vanaf € 75,-/jaar. Je ontvangt al het bovenstaande, + jaarlijks een uitnodiging voor een exclusieve activiteit

Interesse in het donateurschap? 

Bel 0113-270705 of e-mail naar info@destoomtrein.nl om je aan te melden.

Hartelijk dank voor je aanmelding als donateur!