Vrijwilligers-wervingsdag

Previous
Next

Vrijwilligers-wervingsdag

Wij zoeken nieuwe collega-vrijwilligers en daarom organiseren we een wervingsdag! Op deze dag kun je ons bezoeken en alle informatie krijgen over het vrijwilligerschap.

We organiseren de dag op:

Zaterdag 30 oktober, 10.00-16.00 uur (inloop tot 15:00 uur)

Locaties:

Goes, Albert Plesmanweg 23

Hoedekenskerke, Waardweg 4

Loop vrijblijvend binnen

Aanmelden voor deze dag is niet nodig, je kunt gewoon vrij binnenlopen. Onze vrijwilligers verwelkomen je en wijzen je de weg.

Je verplicht je tot niets en je hoeft je ook niet meteen in te schrijven. Als je na je bezoek enthousiast bent geworden voor het vrijwilligerswerk, maken we een afspraak met je voor een persoonlijke kennismaking. 

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar mensen voor verschillende afdelingen en verschillende werkzaamheden. Hieronder vind je een beschrijving. Klik op een thema om de volledige beschrijving te lezen.

Iedereen is welkom, maar je moet natuurlijk wel in staat zijn om de werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren. In de meeste gevallen moet je zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken. 

De minimumleeftijd is 12 jaar voor de medewerkers van de minitrein in Hoedekenskerke, voor de andere functies is dat meestal 14 jaar, hoewel je tot je 18e natuurlijk veel dingen alleen onder toezicht mag doen.

Er is geen maximumleeftijd. Zolang je de taken goed en veilig kan uitvoeren, mag je ze blijven doen.

Klik hieronder op een thema voor een uitgebreidere beschrijving.

In Hoedekenskerke beheren wij, in gebouw ‘De Buffer’ en in park ‘De Pluimweide’, de minispoorbaan, de modelspoorbanen, souvenirwinkel, koffiecorner en diverse andere activiteiten. We zoeken:

Machinisten / conducteurs voor de Minitrein (vanaf 12 jaar)

en

Medewerkers (vanaf 15 jaar) voor:

  • Horeca;
  • Souvenirverkoop;
  • Bouw/onderhoud modelbanen;
  • Algemeen onderhoud

 

Voor informatie over alle taken op deze locatie bent u welkom in ‘De Buffer’, Waardweg 4, Hoedekenskerke.

Onze gastheren en gastvrouwen verwelkomen onze bezoekers op ons museumterrein. Ze wijzen de weg, geven uitleg, vertellen verhalen, leiden groepen rond en houden toezicht.

We gaan deze functie vanaf het volgende seizoen nieuw invullen, met meer accent op het gastheerschap en het vertellen. Om onze gastheren en gastvrouwen daarvoor voldoende ‘bagage’ te geven, zullen er in de winter trainingen worden georganiseerd. Je wordt dus niet zomaar in het diepe gegooid.

Deze taak wordt hoofdzakelijk uitgevoerd op onze openbare rijdagen: Van april t/m oktober op zon- en feestdagen en in de schoolvakanties ook doordeweeks.

Kom gerust onze locatie Goes bezoeken tijdens de wervingsdag. Onze huidige gastheren zijn aanwezig om uitleg te geven.

De medewerkers van de afdeling ‘Weg & Werken’ verzorgen het onderhoud aan onze spoorlijn. Van het snoeien van bomen en het plaatsen van bordjes, tot het compleet vernieuwen van de sporen en overwegen.

De ploeg is meestal op zaterdag op pad, het hele jaar door en vaak met de eigen werktrein, waarin zich gereedschappen, materialen en een verblijfsruimte bevinden.

In de winter, als er geen of weinig treinen rijden, worden de grotere projecten aangepakt, zoals het vernieuwen van sporen.

We zoeken mensen die zin hebben in lekker buiten bezig zijn en die van aanpakken weten in een een klein team.  Speciale kennis en vaardigheden zijn niet vereist, die leer je vanzelf.

Hoewel er geen maximum leeftijd geldt, denken wij dat het werk over het algemeen vooral geschikt is voor mensen tot een jaar of 50.

Tijdens de wervingsdag kun je op de locatie Goes alle info krijgen over deze werkzaamheden.

De medewerkers van onze afdeling Vastgoed en Museumterrein verzorgen al het voorkomende onderhoud aan ons terrein in Goes en aan de gebouwen.

De werkzaamheden vinden vooral plaats op zaterdagen, dinsdagen en woensdagen.

Voorkomende taken: Groenonderhoud, straatwerk, onderhoud en renovatie van gebouwen, bouwen van tentoonstellingen en ontwikkeling van presentaties.

De mensen die we zoeken  zijn praktisch ingesteld en kunnen zelfstandig werken.

Kom op onze wervingsdag langs op onze locatie Goes en hoor van de mensen zelf wat zij allemaal doen!

In onze werkplaats in Goes controleren, onderhouden, reviseren en restaureren we onze locomotieven, rijtuigen en goederenwagens. Er vindt zelfs volledige nieuwbouw van treinen plaats.

De werkzaamheden vinden vooral plaats op zaterdagen en dinsdagen, hoewel sommige teams momenteel ook op andere dagen actief zijn.

Functies waarvoor we nu vooral mensen zoeken:

  • Houtbewerkers/timmerlui
  • Meubelmakers/interieurbouwers
  • Pijpfitters
  • Bankwerkers

De mensen die we zoeken  zijn praktisch ingesteld en kunnen zelfstandig werken.

Kom op onze wervingsdag langs op onze locatie Goes en hoor van de mensen zelf wat zij allemaal doen!