Vrijwilligers

Previous slide
Next slide

Vrijwilligers

Stichting Stoomtrein Goes-Borsele draait bijna helemaal op vrijwilligers: Inmiddels al 230! Toch zoeken we nog steeds naar  nieuwe vrijwillige collega’s. Ook interesse om mee te doen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wil je weten wie we nu zoeken? Hieronder vind je een beschrijving van de vacatures. Klik op een onderwerp voor meer informatie.

In Hoedekenskerke beheren wij, in gebouw ‘De Buffer’ en in park ‘De Pluimweide’, de minispoorbaan, de modelspoorbanen, souvenirwinkel, koffiecorner en diverse andere activiteiten. We zoeken:

Machinisten / conducteurs voor de Minitrein (vanaf 12 jaar)

en

Medewerkers (vanaf 15 jaar) voor:

  • Horeca;
  • Souvenirverkoop;
  • Bouw/onderhoud modelbanen;
  • Algemeen onderhoud

Onze gastheren en gastvrouwen verwelkomen onze bezoekers op ons museumterrein. Ze wijzen de weg, geven uitleg, vertellen verhalen, leiden groepen rond en houden toezicht.

We gaan deze functie vanaf dit seizoen nieuw invullen, met meer accent op het gastheerschap en het vertellen. Om onze gastheren en gastvrouwen daarvoor voldoende ‘bagage’ te geven, zullen er  trainingen worden georganiseerd. Je wordt dus niet zomaar in het diepe gegooid.

Deze taak wordt hoofdzakelijk uitgevoerd op onze openbare rijdagen: Van april t/m oktober op zon- en feestdagen en in de schoolvakanties ook doordeweeks.

De medewerkers van de afdeling ‘Weg & Werken’ verzorgen het onderhoud aan onze spoorlijn. Van het snoeien van bomen en het plaatsen van bordjes, tot het compleet vernieuwen van de sporen en overwegen.

De ploeg is meestal op zaterdag op pad, het hele jaar door en vaak met de eigen werktrein, waarin zich gereedschappen, materialen en een verblijfsruimte bevinden.

In de winter, als er geen of weinig treinen rijden, worden de grotere projecten aangepakt, zoals het vernieuwen van sporen.

We zoeken mensen die zin hebben in lekker buiten bezig zijn en die van aanpakken weten in een een klein team.  Speciale kennis en vaardigheden zijn niet vereist, die leer je vanzelf.

Hoewel er geen maximum leeftijd geldt, denken wij dat het werk over het algemeen vooral geschikt is voor mensen tot een jaar of 50.

De medewerkers van onze afdeling Vastgoed en Museumterrein verzorgen al het voorkomende onderhoud aan ons terrein in Goes en aan de gebouwen.

De werkzaamheden vinden vooral plaats op zaterdagen en dinsdagen.

Voorkomende taken: Groenonderhoud, straatwerk, onderhoud en renovatie van gebouwen (binnen en buiten), lantaarnpalen, seinen, borden, hekken enzovoorts.

De mensen die we zoeken  zijn praktisch ingesteld en kunnen zelfstandig werken. Er is plek voor o.a. schilders, timmerlieden en allround inzetbare techneuten.

In onze werkplaats in Goes controleren, onderhouden, reviseren en restaureren we onze locomotieven, rijtuigen en goederenwagens. Er vindt zelfs volledige nieuwbouw van treinen plaats.

De werkzaamheden vinden vooral plaats op zaterdagen en dinsdagen, hoewel sommige teams momenteel ook op andere dagen actief zijn.

Functies waarvoor we nu vooral mensen zoeken:

  • Houtbewerkers/timmerlui
  • Meubelmakers/interieurbouwers

 

De mensen die we zoeken  zijn praktisch ingesteld en kunnen zelfstandig werken.