Attracties andere stations

Hoeve van der Meulen
's-Heer Abtskerke
Trekkermuseum
Nisse
Weilandjes en meidoornhagen
Nisse
Weilandjes en meidoornhagen
Nisse
Weilandjes en meidoornhagen
Nisse
Weilandjes en meidoornhagen
Nisse
Vorige slide
Volgende slide

Attracties andere stations

Let op: Alleen de motorwagens stoppen op de stations ’s-Gravenpolder-’s-Heer Abtskerke en Nisse. De stoomtreinen stoppen hier niet.

Station ’s-Gravenpolder-’s-Heer Abtskerke

Station `s-Gravenpolder – `s-Heer Abtskerke is een ideaal startpunt voor een wandeling. Het station is gelegen nabij knooppunt 95 van het regionale wandelnetwerk. Zie hiervoor ook de aparte pagina Wandelen & Fietsen.

Via het wandelnetwerk kun je bijvoorbeeld via verharde en onverharde paden naar de Hoeve van Van der Meulen wandelen, gelegen bij knooppunt 91. 

Vanaf de hoeve kun je verder wandelen naar station Nisse, waar je weer op de motorwagentrein kunt stappen. Maar je kunt natuurlijk ook een andere route kiezen, het wandelnetwerk geeft je een houvast waarbinnen je zelf je eigen weg kunt bepalen.

Station Nisse

Station Nisse illustreert mooi waarom het reizigersvervoer op deze spoorlijn in de NS-tijd nooit een succes is geweest: Net als veel andere stations ligt station Nisse namelijk op zo`n twee kilometer van het gelijknamige dorp. De dorpsbewoners gingen daardoor destijds liever met de bus naar Goes dan met de trein. Voor de bus hoefde je immers niet eerst een half uur te lopen…

In de tegenwoordige tijd ligt station Nisse nog steeds vredig in de polder, maar het station biedt nu wel een mooie gelegenheid om het naastgelegen Trekkermuseum te bezoeken. Zie voor de entreeprijzen en openingstijden de website van het Trekkermuseum 

Natuurlijk kun je ook vanaf station Nisse kiezen voor een wandeling via het regionale wandelnetwerk. Je kunt bijvoorbeeld een stevige wandeling maken naar het al genoemde dorp Nisse, dat niet alleen bekend is om z`n prachtige beschermde dorpsgezicht, maar ook om de ligging in een gebied met ouderwetse ‘hollebolle’ weilandjes en meidoornhagen.

Station Nisse ligt tussen de knooppunten 24 en 94 van het regionale wandelnetwerk. Zie hiervoor ook de aparte pagina Wandelen & Fietsen.

Station Baarland

Let op: in 2024 rijden er geen treinen naar Baarland.

Op ongeveer 700 meter van station Baarland ligt het gelijknamige dorp. Met z`n fraaie oude woningen, brede dorpsstraat, 14e eeuwse kerk en de fundamenten van slot Hellenburg hoort Baarland bij de mooiste dorpen in de regio.

De fundamenten van slot Hellenburg vind je aan de Hellenburgstraat tussen Baarland en Oudelande, tussen de knooppunten 93 en 85 van het regionale wandelnetwerk. Station Baarland ligt aan de Industrieweg, tussen knooppunt 63 en 93. Zie ook de aparte pagina Wandelen & Fietsen.