Mindervaliden

Previous
Next

Mindervaliden

Ben je mindervalide of zijn er mindervaliden in je groep? Het museumterrein in Goes is ingericht met historische klinkers en kinderkopjes. Deze bestrating is minder geschikt om snel met een rolstoel of een rollator overheen te rijden. Neem daarom de tijd als je via deze route naar het perron wilt. De loopafstand vanaf de hoofdingang via het museumterrein naar het perron is ongeveer 400 meter.

Tip: Je kunt het museumterrein overslaan door gebruik te maken van de rolstoelingang (ingang B) in de Van Doornestraat, naast huisnummer 1A. De Van Doornestraat vind je op bedrijventerrein De Poel IV. Via deze ingang ben je al na enkele tientallen meters op het perron. (Er is hier maar beperkt parkeerruimte beschikbaar, dus iedereen die wel goed kan lopen raden we aan om gewoon via onze hoofdingang te komen).

De stoomtrein beschikt over een aangepast rijtuig met rolstoellift. Hierin kunnen we, als we het vooraf weten, ruimte maken voor ongeveer 20 rolstoelen. Ook in de diesel-motorwagen is ruimte voor ongeveer 5 rolstoelen.

Het is niet verplicht om rolstoelplaatsen vooraf te reserveren, maar om teleurstellingen te voorkomen is het wel aan te raden. Om je reservering nog tijdig te kunnen verwerken raden we je aan om ten minste twee werkdagen voor de rit te reserveren. Dit kan op 0113-270705, via info@destoomtrein.nl of via het formulier op de pagina Reserveringen.

Tijdens de Lego-dagen, de Kinder-doe-dagen en sommige evenementen kan het zijn dat de rolstoelcapaciteit beperkt is of dat niet alle treinen een rolstoelvoorziening hebben.

Wil je de rolstoellift gebruiken? Dan vragen we je om 15 minuten voor vertrektijd op het perron aanwezig te zijn zodat de hoofdconducteur de tijd heeft om je met de lift naar binnen te helpen.