Museum

Vorige slide
Volgende slide

Museum

Stoomtrein Goes-Borsele is vooral een rijdend museum. Met onze museumtreinen beleef je een nostalgische treinreis op onze eigen museumspoorlijn. Kijk op de pagina Dienstregeling om te zien wanneer je kunt meerijden.

Een ander onderdeel van ons museum is het museumdepot in Goes. Dit museumterrein ademt de spoorsfeer van lang geleden. De museumtreinen hebben hier hun thuisbasis. Je kunt er ons Tractiegebouw (werkplaats) bezoeken om te zien hoe onze vrijwilligers de treinen restaureren en onderhouden!

Hier vind je ook de nieuwe tentoonstelling ‘De treinen van de wederopbouw’ en medio 2023 opent de tentoonstelling  ‘Veilig Spoor’. ‘Veilig Spoor’ neemt je mee in de ontwikkeling van de spoorbeveiliging. ‘De treinen van de wederopbouw’ toont unieke historische treinen uit de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende periode van wederopbouw. 

Op het museumterrein beleef je ook het goederenvervoer zoals dat vroeger werkte. Weegbruggen, een ladingmal, ouderwetse goederenwagens en zelfs een echte stoomhijskraan zijn hier te bewonderen. 

Lekkere trek gekregen? Bezoek dan museumrestaurant ‘Uitspanning De Goederenloods’.

Open op de publieke rijdagen van de trein. Zie de pagina Dienstregeling om te zien wanneer de rijdagen zijn.

Gele, paarse en blauwe dagen: Open van 10:00-17:30.

Groene dagen: Open van 16:30-17:30 

Tijdens de publieke openingstijden is een bezoek aan ons museumterrein gratis

Je kunt het museumterrein en het Tractiegebouw ook buiten de openbare dagen en tijden bezoeken. Dat kan bijvoorbeeld voor een rondleiding, maar ook voor bruidsreportages en andere foto- of filmactiviteiten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.