Museum

Previous
Next

Museum

Stoomtrein Goes-Borsele is vooral een rijdend museum. Met onze museumtreinen beleef je een nostalgische treinreis op onze eigen museumspoorlijn. Kijk op de pagina Dienstregeling om te zien wanneer je kunt meerijden.

Een ander onderdeel van ons museum is het museumdepot in Goes. Op dit terrein staan onze treinen opgesteld en vanaf hier vertrekken ze voor de reis op de museumspoorlijn. Je kunt er ons Tractiegebouw (werkplaats) bezoeken om te zien hoe onze vrijwilligers de treinen restaureren en onderhouden!

Op het museumterrein beleef je ook het goederenvervoer zoals dat vroeger werkte. Weegbruggen, een ladingmal, ouderwetse goederenwagens en zelfs een echte stoomhijskraan zijn hier te bewonderen. 

Lekkere trek gekregen? Bezoek dan museumrestaurant ‘Uitspanning De Goederenloods’.

Open op de publieke rijdagen van de trein. Zie de pagina Dienstregeling om te zien wanneer de rijdagen zijn.

 

Gele, paarse en blauwe dagen:

  • Terrein open van 10:00-17:30.
  • Tractiegebouw (werkplaats) open van 10.00 tot het vertrek van de laatste trein uit Goes.

 

Rode dagen: Open van 16:30-17:30 

 

Tijdens de publieke openingstijden is een bezoek aan ons museumterrein gratis.

Uitzondering: Tijdens evenement ‘Sporen naar het Verleden’ van 26 t/m 28 mei is de toegang niet gratis. U heeft dan een ticket voor het evenement nodig. Zie de evenementenpagina voor meer info.

Je kunt het museumterrein en het Tractiegebouw ook buiten de openbare dagen en tijden bezoeken. Dat kan bijvoorbeeld voor een rondleiding, maar ook voor bruidsreportages en andere foto- of filmactiviteiten. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen.