Tarieven & Tickets

De stoomtrein stopt alleen op de rode stations! Tot nader bericht stoppen er geen treinen op de zwarte stations.

Tarieven & Tickets

Boek je privécoupé! In 2020 koop je vanwege Covid-19 geen losse treintickets, maar je boekt een eigen coupé voor jezelf en je gezin of huisgenoten. Veilig eropuit dus!

Het tarief voor een coupé bedraagt € 59,00. Dit is voor een retourrit, van Goes naar Hoedekenskerke en met de eerstvolgende trein terug. Inbegrepen in het programma is een verblijfstijd in Hoedekenskerke van 1:20 uur, zodat je daar kunt genieten van de vernieuwde horeca, de minitrein en andere attracties, en van het uitzicht over de machtige Westerschelde.

Opmerkingen bij de tarieven:

 • In het coupétarief is de toegang tot het museumterrein inbegrepen. Horeca, minitrein en andere attracties zijn niet inbegrepen.
 • Er zijn coupés in allerlei maten beschikbaar, voor kleine én grote gezinnen dus. Ook variëren de coupés op het gebied van comfort. Voor alle coupés geldt  dezelfde prijs van € 59,00. Maar let op: je kunt alleen samen in een coupé reizen als je samen één huishouden vormt. In de reserveringsmodule vind je de beschrijving van alle coupés.
 • Voor ‘huishouden’ geldt de definitie van de Rijksoverheid: “Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen. Woongroepen, tehuizen en studentenhuizen vormen dus niet één huishouden.”
 • Uitzondering: Omdat kinderen t/m 12 jaar geen afstand hoeven te houden, mag een huishouden wel kinderen t/m 12 jaar uit een ander huishouden meenemen.
 • Uitzondering: Alleen in het coupétype ‘grote standaardcoupé, mag je met TWEE huishoudens zitten. Beide huishoudens moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Je mag dan alleen de zitplaatsen gebruiken volgens de aanwijzing op de informatiesticker in de coupé.
 • Gekochte tickets worden niet teruggenomen of geruild en betaalde bedragen worden niet terugbetaald.
 • Je hoeft bij ons geen mondkapjes te dragen. Wij vallen niet onder het openbaar vervoer-protocol, maar onder het museumprotocol. De kern van dat protocol is afstand houden .
 • Reizigers mogen kinderwagens gratis meenemen. Deze worden uitsluitend vervoerd in de bagagewagen. Het tillen van de kinderwagen van het perron in de bagagewagen (of andersom) doe je zelf. Een medewerker zal de kinderwagen in de bagagewagen een plaats geven en bij het uitstappen zal hij/zij de kinderwagen weer in de deuropening gereed zetten.  Ontsmettingsmiddel is beschikbaar
 • Het vervoer van rolstoelen en fietsen is in 2020 niet mogelijk.
 • Coupés in de trein kunnen uitsluitend vooraf online worden geboekt. Er is ter plaatse geen verkoop.
 • Honden mogen mee, maar alleen op de grond of op schoot. Niet op de zitplaatsen.
 • Op alle bezoeken, reizen en transacties zijn onze Algemene voorwaarden, bezoek- en reisregels van toepassing.

Vrijkaarten, donateurskaarten, medewerkerspassen kun je in 2020 helaas niet gebruiken. Bewaar je vrijkaart goed! Actuele vrijkaarten kunnen nog t/m 2025 gebruikt worden.