Tarieven & Tickets

Wij accepteren de Museumkaart. Lees hieronder onder het kopje ‘Museumkaart’ de details.

Opmerkingen bij de tarieven en tickets 

Klik op een onderwerp voor meer informatie.

Ben je houder van een Museumkaart (soms ook nog wel Museumjaarkaart genoemd)? Dan heb je de volgende keuzes:

 • Gratis: Dagticket of Middagticket volledig traject 3e klasse
 • Dagticket volledig traject 1e/2e klasse: € 8,00 (Kind 4 t/m 12 jaar: € 5,00) (Je betaalt hiermee alleen het prijsverschil tussen de 3e klasse en de 1e/2e klasse)
 • Middagticket volledig traject 1e/2e klasse: € 8,00 (Kind 4 t/m 12 jaar: € 4,50) (Je betaalt hiermee alleen het prijsverschil tussen de 3e klasse en de 1e/2e klasse)

 

Reserveer wel een ticket

Ook al reis je gratis, je hebt wel een ticket nodig. Je kunt het ticket bestellen in de ticketmodule op deze pagina. Kies een dagticket als je vóór 12:30 wilt vertrekken of kies een middagticket als je na 12:30 wilt vertrekken. Alleen als je een ticket bestelt dat bij je vertrektijd past, kunnen we plaatsen garanderen.

Tickets zijn ook verkrijgbaar aan het loket in Goes, maar alleen zolang de voorraad strekt.

Toon je Museumkaart aan de conducteur

De conducteur controleert in de trein je ticket én je museumkaart. Wij moeten de Museumkaart scannen. Als je de Museumkaart niet kunt tonen, betaal je alsnog de volle ritprijs. 

Uitzonderingen

De Museumkaart is niet geldig voor de dinerritten (buffet- barbecue en mosselritten) en ook niet voor Halloween en de Kerstvakantieritten.

Persoonlijk

De Museumkaart is strikt persoonlijk.

 • Het tarief voor een volwassene geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder
 • Het tarief voor een kind geldt voor iedereen van 4 tot en met 12 jaar
 • Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis meereizen.
 • In de stoomtreinen vind je eenvoudige 3e klasse zitplaatsen, maar ook luxe 1e/2e klasse zitplaatsen.
 • Onze motorwagens hebben alleen eenvoudige zitplaatsen 3e klasse. (Natuurlijk mag je ook met een 1e/2e klasse kaartje gewoon meereizen). 
 • Reizigers mogen fietsen, kinderwagens en rollators gratis meenemen.
 • Vervoer van kinderwagens, fietsen en rollators uitsluitend in de bagageruimte. Zelf inladen op aanwijzing van de conducteur.
 • De stoomtreinen hebben een ruime bagagewagen. In de motorwagens is slechts beperkt ruimte voor kinderwagens en rollators. Fietsen kunnen niet worden vervoerd in de motorwagen.
 • De stoomtrein beschikt over een rolstoellift. We adviseren om hiervoor te reserveren. Neem contact met ons op voordat je je tickets koopt.
 • Kun je de rolstoel  verlaten en kun je zelf instappen? Dan vervoeren we de lege rolstoel in de bagagewagen. Dit geldt alleen voor lichte, niet-elektrische rolstoelen.
 • Verzeker je van een ticket door deze vooraf online te bestellen op deze pagina
 • Zolang de voorraad strekt kun je ook aan ons loket in Goes of bij de conducteur van de trein een ticket kopen. Dit kun je niet reserveren. Aan het loket en bij de conducteur van de trein kun je met PIN en met contant geld betalen. 
 • Honden mogen gratis mee, maar alleen op schoot of op de vloer. Niet op de banken.
 • Groepen van minimaal 20 betalende personen krijgen 20% korting op een dag- of middagticket Goes-Hoedekenskerke. Neem tijdig contact met ons op (minimaal twee werkdagen van tevoren), dan voeren we een bestelling met korting in. Betaling gaat dan via een betaallink.
 • Groepen van minimaal 40 betalende personen krijgen 25% korting op alle afstanden. Neem tijdig contact met ons op (minimaal twee werkdagen van tevoren), dan voeren we een bestelling met korting in. Betaling gaat dan via een betaallink.

Ben je in het bezit van de Toegangspas van de Vereniging van Zeeuwse Musea? Hiervoor gelden dezelfde regels als voor de Museumkaart. Zie verder onder het kopje ‘Museumkaart’.

Tip: Kijk ook eens op de pagina veelgestelde vragen. 

Tarieven & Tickets

Boek hier je tickets

Tips voordat je bestelt:

Kies in de kalender eerst de datum. Je ziet dan vanzelf de beschikbare tickets op die dag.

Weet je nog niet welk ticket je moet kiezen? Bekijk dan eerst de dienstregeling van de trein om te zien hoe laat je wilt vertrekken.

De prijzen zie je na het kiezen van het ticket. Deze online prijzen zijn 5% lager dan de prijzen die je aan het loket of bij de conducteur betaalt.

De 5% korting is niet van toepassing op tickets die alleen online worden verkocht: dinerritten, halloweenritten en kerstvakantieritten.

Wil je liever eerst de prijzen zien? Kijk dan op de pagina Tariefoverzicht.