Attracties Hoedekenskerke

de Buffer
Hoedekenskerke
de Buffer
Hoedekenskerke
Wienkeltje van Wullempje
Hoedekenskerke
Westerscheldedijk
Hoedekenskerke
Westerscheldedijk
Hoedekenskerke
Wandelroute
Hoedekenskerke
Wandelroute
Hoedekenskerke
Previous slide
Next slide

Attracties Hoedekenskerke

Voor de stoomtrein is Hoedekenskerke het eindpunt van de rit. Hier wordt de locomotief naar de andere kant van de trein gereden, zodat de trein weer gereed is voor de terugrit. Maar voordat de locomotief weer aankoppelt, moet er eerst water worden bijgevuld in de watertenders. Zo`n stoomloc verbruikt zo`n 6000 liter water per dag. Een dorstig type dus!

Terwijl de trein wacht op vertrektijd, heb je de gelegenheid om de attracties te bezoeken. De meeste daarvan vind je vlak naast het station, in het park De Pluimweide: Binnen in gebouw De Buffer vind je de coffeecorner, souvenirshop en modeltreinen; en buiten de minitrein, de radiografische bootjes en nog meer. Kijk even op de aparte pagina over De Buffer voor meer informatie hierover.

Wienkeltje van Wullempje

Vanaf het station of het park loop je in 5 minuten naar het dorpje waar je een bezoek kunt brengen aan `t Wienkeltje van Wullempje, Kerkstraat 26. In dit piepkleine arbeidershuisje kun je zien hoe mensen begin vorige eeuw woonden en werkten. Voorin het huisje vind je het winkeltje waar je  ouderwets lekker Hollands snoepgoed kunt kopen! `t Wienkeltje is open op dagen waarop de trein rijdt, van 11.30 t/m 16.30 uur (toegang gratis). Groepsbezoek buiten de normale tijden is mogelijk op afspraak en tegen vergoeding. Voor verdere bijzonderheden: www.wienkeltjevanwullempje.nl.

Westerschelde

Het station van Hoedekenskerke ligt aan de voet van de Westerscheldedijk. In het verleden vertrok vanuit het haventje aan de andere kant van de dijk de veerboot naar Terneuzen. Nu is het een jachthaventje, dat bij eb droogvalt. Liefhebbers van water en scheepvaart kunnen hier hun hart ophalen. Vanaf de dijk en het havenplateau heb je over de kilometers brede Westerschelde zicht op Zeeuws-Vlaanderen. Natuurlijk zie je hier ook de schepen passeren naar de haven van Antwerpen, waaronder enorme containerschepen.

Wandelroute

Er is een leuke wandelroute samengesteld van ongeveer anderhalve kilometer. Deze route voert je vanaf het station via een boomgaard en het dorp naar de molen. Vanaf de molen loop je dan door het dorp, via de kerk en het Wienkeltje van Wullempje, terug naar het station. De route is bewegwijzerd. Meer informatie over de molen vind je op www.dekoutermolen.nl