Veelgestelde vragen

Previous
Next

Veelgestelde vragen

Op ongeveer 80 dagen per jaar verzorgen wij openbare treinritten. Iedereen kan dan meerijden. Kijk op onze pagina Dienstregeling. De gekleurde dagen in de kalender zijn de rijdagen.

Op de witte dagen zijn er geen openbare treinritten, maar groepen kunnen dan wel een trein voor zichzelf huren. We maken dan een programma op maat. Zie de pagina Jouw eigen trein.

Wij zijn in de eerste plaats een rijdend museum. Kijk daarom eerst in de Dienstregeling om te zien wanneer wij rijden.

Op de rijdagen van de trein is ook ons museumterrein in Goes open:

Van 10.00-17.30 uur op de gele dagen van de dienstregeling

Van 16.30-17.30 op de paarse en groene dagen (alleen voor treinreizigers)

Kijk verder op de pagina Museum.

In 2020 gelden andere tarieven dan gebruikelijk. Kijk voor alle prijzen op de pagina Tarieven & Tickets.

De 3e klasse was vroeger voor het ‘gewone volk’. In deze klasse staan gelakte houten banken of banken met een kunstleren overtrekje.

De 1e klasse en de 2e klasse waren vroeger voor de gegoede burgers. De banken hebben met pluche beklede kussens. Ook zijn de zitplaatsen hier ruimer dan in de 3e klasse.

In 2020 boek je geen losse kaartjes, maar een privécoupé. In de reserveringsmodule op de pagina Tarieven & Tickets lees je de beschrijving van elke coupé.

Ja, in 2020 is reserveren verplicht, in verband met de Covid-19 situatie. Zie de reserveringsmodule op de pagina Tarieven & Tickets

Let op: Er zijn in 2020 vanwege Covid-19 geen ritten met de motorwagen.

Jazeker. Voor je treinrit kun je ons museumterrein en werkplaats bezoeken. Onderweg kun je op verschillende stations uitstappen om daar andere leuke attracties te bezoeken, of om te gaan wandelen of fietsen. Bij de belangrijkste stations is ook horeca aanwezig. Combineer meerdere activiteiten voor een complete daguitstap.

Kijk onder Beleef meer om te zien wat er langs de spoorlijn allemaal mogelijk is.

Let op: In 2020 adviseren we vanwege de gewijzigde dienstregeling door Covid-19 om alleen Hoedekenskerke te bezoeken per trein. Bezoek attracties bij andere stations later apart per auto.

In 2020 kun je uitsluitend online tickets kopen, via de reserveringsmodule op de pagina Tarieven & Tickets

Nee, in 2020 kun je vanwege Covid-19 alleen online reserveren en afrekenen. Zie de pagina Tarieven & Tickets.

Als je in Goes wilt instappen, dan raden we je aan om een half uur voor vertrek aanwezig te zijn. Je hebt dan voldoende tijd om zonder stress over het grote museumterrein naar het perron te wandelen.

Maar kom gerust nog eerder! Zie de tijden bij je boeking.

In 2020 is het vervoer van rolstoelgebruikers (en andere mindervaliden die met de lift naar binnen geholpen moeten worden) helaas niet mogelijk. Wij kunnen namelijk geen assistentie verlenen en tegelijk de vereiste afstand in acht nemen.