Veelgestelde vragen

Previous
Next

Veelgestelde vragen

Op ongeveer 80 dagen per jaar verzorgen wij openbare treinritten. Iedereen kan dan meerijden. Kijk op onze pagina Dienstregeling. De gekleurde dagen in de kalender zijn de rijdagen.

De vertrektijden lees je onder de kalender in de tijdentabellen. Is de gewenste dag geel, kijk dan in de gele tabel. Op een paarse dag kijk je in de paarse tabel voor de tijden. De dagen met een ander kleurtje zijn speciale dagen met een afwijkende dienstregeling. Een beschrijving van die speciale dagen vind je op de pagina Evenementen & Themadagen.

Op de witte dagen zijn er geen openbare treinritten, maar groepen kunnen dan wel een trein voor zichzelf huren. We maken dan een programma op maat. Zie de pagina Jouw eigen trein.

Wij zijn in de eerste plaats een rijdend museum. Kijk daarom eerst in de Dienstregeling om te zien wanneer wij rijden.

Op de rijdagen van de trein is ook ons museumterrein in Goes open, van 10.00-18.00 uur. Je kunt dan, vanaf 10.00 uur tot het vertrek van de laatste trein uit Goes, ook de werkplaats bezoeken. Kijk verder op de pagina Museum.

Net als bij gewone treinen is de prijs afhankelijk van de afstand die je wilt reizen en van de klasse waarin je wilt zitten. Kijk voor alle prijzen op de pagina Tarieven & Tickets.

De 3e klasse was vroeger voor het ‘gewone volk’. In deze klasse staan gelakte houten banken of banken met een kunstleren overtrekje.

De 1e klasse en de 2e klasse waren vroeger voor de gegoede burgers. De banken hebben met pluche beklede kussens. Ook zijn de zitplaatsen hier ruimer dan in de 3e klasse.

Bij ons kun je nog steeds kiezen in welke klasse je wilt reizen. De 1e en de 2e klasse gebruiken wij door elkaar. Je kiest dus voor een ticket voor de 3e klasse, of voor een ticket voor de luxere 1e/2e klasse.

Nee, reserveren is niet nodig en meestal ook niet mogelijk.
Alleen in de volgende gevallen is reserveren mogelijk en aanbevolen: Als je met een groep van minimaal 10 personen komt, of als je rolstoelgebonden bent. Zie verder de pagina Reserveren.

Wij rijden niet alleen met stoomtreinen, maar ook met een diesel-motorwagen, ook railbus genoemd. De railbus is een dieseltreintje uit de jaren 1950. Je zit achter de machinist, net als bij een bus, en daardoor heb je een mooi uitzicht over de spoorlijn.

In de Dienstregeling zie je wanneer de stoomtrein rijdt en wanneer de motorwagen rijdt.

Jazeker. Voor je treinrit kun je ons museumterrein en werkplaats bezoeken. Onderweg kun je op verschillende stations uitstappen om daar andere leuke attracties te bezoeken, of om te gaan wandelen of fietsen. Bij de belangrijkste stations is ook horeca aanwezig. Combineer meerdere activiteiten voor een complete daguitstap.

Kijk onder Beleef meer om te zien wat er langs de spoorlijn allemaal mogelijk is.

Als je in Goes instapt, koop je je ticket voor de reis aan het loket. Wil je op een ander station instappen, dan koop je je ticket in de trein bij de conducteur.

Binnenkort wordt het ook mogelijk om online e-tickets te kopen.

Ja. Met PIN betalen kan aan het loket in Goes en bij de conducteur van de stoomtrein. Maar let op: de conducteur van de motorwagen (railbus) heeft géén PIN-apparaat. Daar kun je alleen met cash geld betalen.

Onze PIN-apparaten accepteren bankpassen met Maestro- of V-Pay-logo, en creditcards van Mastercard en Visa.

Als je in Goes wilt instappen, dan raden we je aan om een half uur voor vertrek aanwezig te zijn. Je hebt dan voldoende tijd om zonder stress een ticket te halen aan het loket en om over het grote museumterrein naar het perron te wandelen.

Maar kom gerust nog eerder! Dan kun je op je gemak de werkplaats bezoeken, of nog wat gaan eten en drinken in Uitspanning De Goederenloods. We zijn al om 10.00 uur open. Het is dan ook nog lekker rustig aan het loket.

Op de andere stations is het voldoende als je vijf minuten voor vertrek op het perron staat.

Ja, dat kan. De stoomtrein en de motorwagen (railbus) beschikken allebei over rolstoelplaatsen. Kijk verder op de pagina Mindervaliden voor de mogelijkheden en tips.